Els mercats de Barcelona impulsen el programa “Comerç Verd”

Comerç verd Mercats BCN

A les parades del nostre mercat trobaràs l’indicador de “Comerç verd“, una de les principals iniciatives de Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021, que suposa un salt qualitatiu tant en el volum d’aliments locals, ecològics, de petits productors, de pagès o de llotja que es consumeixen a Barcelona com en el fet que la ciutadania tingui molt més fàcil l’accés a aquests productes.

El projecte també busca que el consum d’aquests productes de proximitat col·labori en la reducció de la petjada de carboni i en la lluita contra l’emergència climàtica, a més de garantir la viabilitat de l’agricultura i la ramaderia local i sostenible.

Projecte "Comerç verd"

Comerç Verd” és un projecte desenvolupat conjuntament entre l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), el Comissionat d’Economia Social i Solidària i Política Alimentària de l’Ajuntament de Barcelona i la Federació de Mercats Municipals de Barcelona (FEMM) que agrupa les entitats de comerciants dels mercats municipals de la ciutat.

Tant la FEMM com els gremis minoristes d’alimentació han col·laborat en la definició, el desplegament, la difusió i el seguiment d’aquesta iniciativa, que es va començar a treballar el 2019 i que fa uns mesos va iniciar la seva fase operativa.

TRES GRANS OBJECTIUS

El programa Comerç Verd té, a més, altres tres grans objectius: continuar accentuant la diferenciació dels establiments dels mercats gràcies a la qualitat dels seus productes; aconseguir que la potenciació dels productes ecològics i de proximitat tingui un impacte destacat en la reducció de la petjada de carboni i la lluita contra l’emergència climàtica a Barcelona i facilitar alhora la viabilitat de la agricultura i la ramaderia local i sostenible. 

Cada cop més ciutadans demanden productes ecològics i de proximitat. La ciutadania valora cada cop més el consum sostenible/responsable. Segons l’enquesta Omnibus Municipal de 2019, el 73,5% de la ciutadania de Barcelona té en compte la proximitat en l’origen dels productes, el 73,9% té en compte si el producte és de producció pròpia o el més directe possible de pagès, i el 58,3% té en compte si el producte és ecològic. Aquestes tendències que s’han accelerat i accentuat en el la dinàmica de canvis de valors i hàbits de consum degut a la pandèmia. En aquest context, la venda de producte de proximitat, ecològic, de producció pròpia o directa de pagès és una molt bona oportunitat tant per als mateixos comerciants com per al conjunt de la ciutat de donar resposta a una demanda clara dels ciutadans i ciutadanes.

Al Mercat del Guinardó apostem pel producte ecològic i de proximitat

Perquè volem el millor per als nostres clients, al Mercat del Guinardó seleccionem i posem al teu abast producte local, d’origen Catalunya; producte ecològic, amb certificat CCPAE i producte directe de pagès o de llotja: producte de producció pròpia. Si vols més informació, no dubtis en preguntar a les nostres parades!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

18 + 2 =