Història

Orígens

Lluita per un mercat al barri del Guinardó

Des de mitjans dels anys 20 del segle passat, els veïns del Guinardó van lluitar per tenir un mercat més a prop. Al 1931, l’ajuntament va comprar els terrenys del passatge Llívia, però no es va edificar l’equipament fins més tard.

Durant anys, al solar hi havia un mercadal a l’aire lliure que més endavant es traslladà a una nau industrial propera.

1954

Primera inauguració

La inauguració del Mercat del Guinardó data de 1954. L’antic mercat pertany a l’època dels equipaments construïts als anys 50.

Com va passar en molts altres casos dels mercats d’aleshores la seva construccció va substituir un mercat a l’aire lliure instal·lat antigament en el mateix emplaçament. L’estructura i tancament de l’antic mercat eren de formigó.

historia mercat guinardo

2008

Remodelació del Mercat

L’any 2008, el Mercat del Guinardó inicia la seva transformació. 

La remodelació del mercat està inclosa dins del projecte d’una illa d’equipaments amb un centre d’assistència primària, un casal de joves, una residència per a gent gran, una escola bressol, un aparcament i nous espais públics.

Obra dels arquitectes Lluís Cantallops, Albert Valero, Marta Bayona i Marta Vicente, el nou mercat del Guinardó forma part de la Unitat d’Actuació 3 (UA3) que abraça l’illa delimitada pels carrers Teodor Llorente, Oblit, Garrotxa i el passatge de Llívia. Tota l’actuació ha anat a càrrec de REGESA.

Mentre duren les obres, els comerciants es traslladen a un mercat provisional.

Infomercats número 28. Especial Mercat Guinardó.

2014

Inauguració del nou Mercat del Guinardó

Després d’uns anys d’obres, s’inaugura per fi el nou Mercat del Guinardó i es celebra amb una gran festa.

Es fa una aposta per un nou mercat amb un disseny modern, però es conserva la seva essència mantenint la torre tan característica, que dóna lloc a un vestíbul noble i elegant.

inauguracio-mercat-guinardo

 

Actualitat

El Mercat Avui

En l’actualitat comptem amb un mercat modern, amb totes les comoditats i serveis per als seus clients, des dels grans fins als més petits.

L’equipament compta amb instal·lacions noves dotades d’energia sostenible i millor accessibilitat, nous serveis i zona logística preparada per al tractament de residus, a més d’un autoservei del grup Carrefour perquè els veïns puguin fer la compra en un sol acte.

mercat-guinardo-2022